Vårsalong i Änglahålan

24 05 2013

Fredag bjöd på en halvinofficiell…typ… “flygförmiddag” ute på gamla F 10. Det var egentligen en intern tillställning i form av återträff för 2.div men som bekant brukar inte skåningarna vara direkt försynta av sig, speciellt inte gänget från F 10. Så utomstående kunde lugnt ta en sväng in på området och avnjuta förmiddags program för egen räkning, vilket bjöd på både lokala förmågor och representanter för Kungl. Maj:t.
Från granntomten på andra sidan staketet kom såklart Pär Cederqvist med Biltemas Spitfire. Underhålling på hösta nivå som vanligt!PBAH20130524-5781-500px
En oinbjuden gäst dök upp i form av SwAHF SK 60E, med jubileumsmärkning. Gul Rudolf stod det i programmet… Men den här flög ju inte sämre och lät som en äkta dammsugare med RM 9 dessutom, det var inte igår man hörde sådana senast.
PBAH20130524-6264-500pxProgrammet innehöll även Gripen (som återupptog den gamla klassikern att inleda med ett “nackskott” på publiken, mer sånt tack!) och Bengan Andersson i Pitts.

Men inget går väl upp mot Hawker Hunter? Johan Blå är ju gammal Hunterdivision så självklart blev det en grundlig uppvisning med Stellan Andersson i SE-DXM. Fotogendoften låg tät en stund efteråt!
PBAH20130524-6126-500px

Det roliga med Valhall Park, som F 10-området numera heter, är att det rymmer en del intressanta markmål också, både veteranbilar och en del nyare saker. Biltema delar som bekant hangar med en viss biltillverkare….
PBAH20130524-5953

Koeningsegg Hundra smög (nåja) omkring i buskarna. Försöken att mullra ikapp med Spitfire lyckades väl sådär men en och annan nacke vrängdes säkert. Man kan ju fundera över en passande bildtext till ovanstående scen: svensk spjutspetsteknik möter äkta skånsk gubbe på cykel! Själv ägnade jag mest uppmärksamhet åt den röda Alfa Bertone-kupén från 70-talet som stod parkerad bredvid…..

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: