Jobberijobb

28 08 2010

Var det någon som sade arbetsnarkoman? Tja, jag har väl alltid varit anhängare av tesen “har man inte tillräckligt med jobb så skaffar man”. Tre dagar ledigt från flyget och drar givetvis igång ett jätteprojekt, eller två… Ute trummar regnet mot fönstren, trots att det i praktiken fortfarande är sommar känns det mer som höst. Som gjort för att stanna inne och ta itu med allehanda stök. Egentligen var helgen vikt åt Göteborg och Aero Show 2010 men med tanke på vädret och Säves tendens att förvandlas till ett träsk vid minsta fukt så avstod jag slutligen resan igår förmiddag

Här knackas kod och mixtras med layout till höger och vänster, skrivbordet börjar som synes bli välfyllt. Oj vad en extra monitor, eller en 24-tummare hade suttit på plats just nu!

Ny domän blev precis registrerad så nu kan jag på allvar sätta igång med byggandet. För tillfället är designen mest en stor sandlåda full av tänkbara lösningar men en röd tråd börjar så smått ta form.

Ska passa på att flagga för en utmärkt hjälpreda för de som liksom en annan är lite vilsna i Dreamweaver. NAPPs webguru RC Concepcion har gjort flera användbara webkurser för Kelby Training, men för det allra mest grundläggande finns en riktigt bra podcast från Peachpit TV som heter kort och gott Dreamweaver with RC Concepcion, vilken kan laddas ner gratis från iTunes eller ses på YouTube (dock i sämre kvalitét).

Lite kroppsarbete finns givetvis med i planerna. Huset som fick en utvändig renovering tidigare i sommar behöver nu en del omvårdnad på insidan också, mitt sovrum ska delvis möbleras om och en del annat behöver repareras eller ses över. Ingen rast, ingen ro. Fast rätt kul ändå!

Edit: Inhandlade omgående en 24″ skärm efter att detta skrivits. Fast skam den som ger sig, nu växer suget efter en 27″ iMac… För er som er medlemmar på Kelby Training finns ytterligare tips att hämta från RC, som erbjuder webkurser i såväl WordPress som Dreamweaver, samt massor av tips på hur man kombinerar dessa med t.ex. Photoshop, Fireworks och Lightroom för att bygga en sida.

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: