Vårnyheter från Ängelholm

21 04 2010

Från Andreas Samuelsson kommer en rapport om utvecklingen vid Ängelholms Flygmuseum. Under vintern har utställningen utökats med flera flygplan, med ännu fler på väg inom kort. Först på plats är en SK 50 Safir, som syns i bakgrunden på bilden nedan. Den har i dagarna ställts på pelare i utställningshallen för att utgöra grund till en utställning om F10s skolflygplan, ska kompletteras med en SK 60 som just nu görs i ordning för att ställas ut. SK 61 Bulldog tillkommer längre fram och dessutom är det nyligen bekräftat att man som första fristående flygmuseum får en slutflugen JAS 39A till samlingen.

Museets Tunna, J 29F 29575 som tidigare figurerat här på bloggen, har precis fått ytterligare en ansiktslyftning i form av kompletterad märkning.

“Smygreklam” för Gripen på plats som synes ;) Leveransdatum är inte bestämt men 39:an kommer att flygas till Ängelholm för egen maskin så fort tiden medger, hellre förr än senare om man säger….

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

23 04 2010
Lae

Snügg!! To go Friend-or-foe är frågan gissar jag rörande Röd Bertil, dvs de svarta övningsmarkeringarna som man då o då sett målade på 29or.

23 04 2010
Per

Vi får väl se vad det blir i slutänden, förslaget är väckt men det existerar inga kända bevis på att ”Röde Berra” nånsin hade den sortens målning. Fast nog skulle det se coolt ut :)
%d bloggare gillar detta: