Tävla med dina höstbilder på Moderskeppet

3 11 2009

Ett tips för den som letar efter ett passande pyssel i höstrusket. Är bilder och fotoredigering det minsta intressant tycker jag du ska ställa upp i följande tävling på Moderskeppet.


Tävlingen passar utmärkt för den som är nybörjare på bildbehandling och vill lära sig lite coola trick utan att lägga ner för mycket tid. Allt som behövs är en bild med höstmotiv (har du ingen så finns passande motiv utanför köksfönstret), en timmes tid eller två (beroende på förkunskaperna) och valfri version av Photoshop CS.. Sätt av en stund till att läsa igenom guiden Photoshop för pocketkameran och sen är det bara att börja laborera! Lägg på minst en effekt från guiden på din höstbild och skicka in senast torsdag 12/11. Mer tävlingsinformation finns på Moderskeppets blogg. Vinsterna består av DVD-kurser.

Ska passa på att flika in ett par saker. Guiden har jag provat mig igenom för ett tag sen och den innebär inga problem alls om man kan det allra mest grundläggande i Photoshop. Dock är det ju inte alla som har stora dyra Photoshop CS på datorn hemma, går det då att använda Photoshop Elements?  Lab-läge, kanaler och kurvor saknas tyvärr i Elements så trick nr 4, 5 och 10 går inte att göra där alls. På det sätt som beskrivs vill säga, det går alltid att ta sig runt hinder men då krävs förkunskaper i den högre skolan. Men de övriga går alldeles utmärkt att göra. Är du helt grön kan det vara omständigt att hitta verktygen men de finns där och fungerar likadant som hos ”storebror”.  Så jag tycker absolut du ska pröva, om inte annat så för att lära dig hitta i menyerna ;)

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: