Ur askan i Quattron – och lite musik till fredagsölen

16 10 2009

Min bloggkollega Lae påminner oss att SVT dröjer alldeles för länge med fortsättningen av Ashes to Ashes. Denna underbara uppföljare till BBCs Life on Mars, som båda kan räknas till det bästa som gått i statlig television någonsin (ja och Veronica Mars såklart….Mars är ett vinnande koncept). Kom igen nu SVT, ni kan om ni bara vill!

En annan förbaskat bra sak signerad BBC (och som naturligtvis sändes i SVT när det begav sig) härrör från samma tid som Ashes to Ashes utspelar sig, nämligen Not The Nine O’Clock News – serien som gjorde Rowan Atkinson till stjärna och gav oss en rad odödliga klassiker. Dessutom var den förebild för svenska Helt Appropå som dök upp några år senare. Vad passar bättre som nostalgitripp en fredagskväll som denna än följande klipp, en fyndig liten känga åt dåtidens nymodighet – musikvideon! Och den video som parodieras är ingen mindre än Bowies…..just det, Ashes to Ashes. Ett sånt sammanträffande ;)

Ha en god helg allesammans!

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

16 10 2009
lager01

Denna handlar ju inte om East-Berlin, men har ändå nog haft ett visst inverkan på Not the Nine-klippet: http://www.youtube.com/watch?v=xJeWySiuq1I

Not the Nine o’clock News – en underbar TV-serie som man minns med en lätt tår (nästan) i ögat. Vinjetten när Ian Smith tittar upp efter ett pistolskott – se där, en atombombssvamp. Sedan låten I like trucking – frågan är om den är lika bra idag som då..?

16 10 2009
perborjeson

”I like trucking” är ju lika odödlig nu som då :D Förstår bara inte vad de hade mot igelkottar i den serien….
Bland mina egna favoriter är annars den återkommande sekvensen där Rowan krockar med stolpar och träd (eller faller ner i hål i gatan) och framföallt den här: http://www.youtube.com/watch?v=iS2N1mBsEdM&feature=related

Ja, Vienna är ju en klassiker (riktigt bra också) men idag känns ju videon lite mossig. En tanke som fastnar i mitt huvud…ser inte Midge Ure ut som Eric Idle med den där mustaschen?!

16 10 2009
lager01

Ja, den sketchen blir av och till påmind om såsom Swede i UK. Det är den och…

Eric Idle, sannerligen :) Tycker du Vienna-videon är mossig? Jo, men på något sätt har den ”gått varvet runt” nästan. Den fick en liten med ack så kort renäsans för något år sedan, ”töjp” ;)

http://lae.blogg.se/2008/april/cocktailparty-hos-mensdorff.html

16 10 2009
perborjeson

Hehe, nja….jämfört med en del annat från samma epok står den sig nog rätt bra ändå ;) Tänker bland annat på Midge Ures egen ”If I Was”: http://www.youtube.com/watch?v=MsfaGBXM4P4

Svenske Kocken, eller Kuprick som han kallas lokalt hemma i Rättvik har jag haft förmånen att möta en gång. Muppversionen är minst sagt porträttlik :) Min egen favorit är för övrigt den när han gör donuts.
Annars hade ju Python-gänget sin återkommande ”Message from the Swedish Prime Minister” som den äldre generationen i UK brukar ta upp när de känner igen brytningen….
%d bloggare gillar detta: