Ingen rast, ingen ro

5 10 2009

Det är bråda tider just nu. Eftersom man hör till den krympande skara som varken bor på nätet eller surfar i mobiltelefonen blir det inte så mycket bloggande när annat stjäl uppmärksamheten.

Dagens begivenhet är första intrycket av en stor nyhet på kamerafronten, nämligen Canon Eos 7D som jag fick tillfälle att klämma lite på i eftermiddag. Och intrycket är mycket positivt, det märks att Canon har börjat från ruta ett med ett helt nykonstruerat hus. Jämfört med t.ex Eos 5D Mk II och Eos 50D känns huset betydligt gedignare konstruerat med ett rejält kliv framåt i kvalitetskänsla. Borta är den smäck-plastiga känslan som många modeller lidit av. 7D är stadig och rejäl med en skön tyngd och väsentligt bättre balans än Canons övriga kameror, endast jämförbar med Eos 1D Mk III. Tyngdpunkten ligger mot husets bakre del och greppet är bland de skönaste jag stött på…..Nikon D300 och Sony A700 inräknade! Återigen en stor förbättring, tidigare har jag upplevt främst 50D och dess syskon som något framtunga. Även avtrycket ger en fin känsla, ännu en punkt där det fanns en del att förbättra på 50D. Sökaren är stor och ljus (100% täckning enligt tillverkaren)  och knapparna sitter smidigt placerade. Nikon har länge slagit Canon på fingrarna i fråga om ergonomi men nu tycks de ha lärt sig.

Tyvärr fanns ingen möjlighet till ingående prov men vid tillfälle ska jag se till att prova igenom kamerans funktioner och ta lite provbilder, förhoppningsvis med en lika ingående jämförelse av nya Nikon D300S.

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: