En ny årstid

1 10 2009

Hösten börjar så smått göra sig påmind. Här i Skåne klamrar sig sommaren kvar några dagar till men nog anar man en förändring i luften.

Höst för mig är tid för eftertanke, tid att njuta av naturen innan vintern slår till. I synnerhet på dessa breddgrader där vi inte är bortskämda med gnistrande vita vinterdagar i slutet av året… Det är också en bra tid att reflektera över året som gått och börja planera för nästa. Ett bra tillfälle att förse sig med ett glas vin/whisky/öl/Pommac (välj efter tycke och smak) och bänka sig i soffan med en trave böcker (eller laptopen) och förkovra sig.
För en fotograf är hösten en av de roligare tiderna på året när möjligheterna att leva ut sin kreativitet är närmast obegränsade. Dels för att det inte är en massa annat som pockar på uppmärksamhet, dels för att höstens motiv är så tacksamma att experimentera med. Det är som om en känsla av eufori smyger sig på, kanske beror det på den friska luften? Färg och form finns överallt, på ett mer påtagligt sätt än på sommaren. Det mörknar tidigare, men fortfarande behaglig temperatur = tillfälle att experimentera med ljus.

På mitt schema för hösten står ett par måsten. En tur till Söderåsen är planerad för kommande vecka, förutsatt att vädret håller sig på rätt sida kan där bli riktigt fantastiskt vackert när träden slår om. Ett par kalla nätter är allt som behövs just nu. Det andra jag lovat mig själv är att experimentera mer med färg och form, röra mig mer åt det abstrakta än vad jag vågat innan (eller kanske snarare brytt mig om….latmasken här). Som en knorr på det hela vankas det systembyte, så det lär bli till att plugga en tjock manual framöver – och naturligtvis plåta en massa ;)

Hösten är även en tid att omsätta alla idéer man fått i hängmattan och att ta itu med sådant som blivit liggande. En del kommer att märkas här i bloggen som kommer få en mindre översyn av både form och innehåll. Inget revolutionerande, det kommer mest handla om att göra klart sektioner som ligger halvfärdiga och stuva om layouten en aning. Samma gäller innehållet som förblir sig likt, tanken är att få mer struktur på både publicering och enskilda inlägg så att det förhoppningsvis ger mer för den frekvente läsaren. Och samtidigt intressant för den som besöker bloggen för första gången. En förändring ses redan nu, inga fler engelska rubriker (om det inte är motiverat)….då räddaktöööörn har skrinlagt planerna på en engelskspråkig spegelblogg tills vidare.
De tidigare utlovade tips & trix-artiklarna, fotoskolan m.m. kommer att börja dyka upp inom kort, första delarna är under bearbetning. Jag tänker göra en introduktion i helgen, eller början av nästa vecka beroende på vad tiden medger där det hela förklaras lite närmare.

O ja, naturligtvis ska det bli flyg och nostalgi också. En hel del! För att inte säga massor! Kan ju avslöja t.ex. att följetongen om DC-3 fortsätter inom kort…. ;)

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: